Σελίδες

Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2019

Βράβευση για το Γυμνάσιο Αγριάς με την Ετικέτα Ποιότητας από την Εθνική Υπηρεσία Στήριξης (eTwinning).




Kατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς 2018/19 το Γυμνάσιο Αγριάς πραγματοποίησε Ευρωπαϊκό πρόγραμμα eTwinning με τίτλο “Schulen in Europa (Online-Magazin)“ που στα Ελληνικά μεταφράζεται «Σχολεία της Ευρώπης (Διαδικτυακό Περιοδικό)» και το οποίο βραβεύτηκε στις 3/9/2019 με την Ετικέτα Ποιότητας από την Εθνική Υπηρεσία Στήριξης.

Με αφοσίωση και μεράκι συνεργάστηκαν μαθητές του Γυμνασίου Αγριάς τόσο μεταξύ τους, όσο και με μαθητές των υπολοίπων συμμετεχόντων του προγράμματος, από συνολικά 28 Ευρωπαϊκά σχολεία, με σκοπό τη δημιουργία κοινού μηνιαίου διαδικτυακού περιοδικού. 

Συνολικά δημοσιεύτηκαν επτά τεύχη που περιείχαν ποικιλία θεμάτων, όπως είθισται και σε «κανονικά» περιοδικά: άρθρα και ρεπορτάζ για τα σχολεία, την τοπική ιστορία, ήθη και έθιμα, δραστηριότητες των μαθητών στον ελεύθερο χρόνο, δελτία καιρού και διασκέδαση. Για όποιον ενδιαφέρεται τα τεύχη έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του σχολείου (https://blogs.sch.gr/gymagria/archives/category/e-twinning).

Οι μαθητές του Γυμνασίου Αγριάς μεταξύ άλλων παρουσίασαν τα αθλήματα με τα οποία ασχολούνται, την τέχνη (ζωγραφική στον ηλεκτρονικό υπολογιστή και την Ιαπωνική καλλιτεχνία διπλώματος χαρτιού, «Οριγκάμι»), ελληνικές συνταγές (φυσικά δεν θα παραλειπόταν και το τοπικό σπετζοφάι!) και ελληνικά ανέκδοτα. 

Θετικά σχόλια έλαβε το σχολείο από τους συνεργάτες για τη δημιουργία ενός ebook στη Γερμανική γλώσσα με αναφορά στα βασικά ιστορικά γεγονότα σχετικά με την ΕΨΑ, ενώ η κυρία Καφίδα, καθηγήτρια Γερμανικών στο Γυμνάσιο Αγριάς και υπεύθυνη του προγράμματος, υποτίτλισε στα Γερμανικά τη βραβευμένη ταινία μικρού μήκους «Άγρια Λεμονιά», αρχική δημιουργία της επίσης καθηγήτριας Γερμανικών Ναντίν Νίμαντ, που με τους μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αγριάς «Γεωργιάδειο» είχε αποσπάσει το 2015-16 το πρώτο βραβείο σε Πανελλήνιο ετήσιο μαθητικό διαγωνισμό ταινιών μικρού μήκους.
 
Επαινετικά ήταν και τα σχόλια για το άρθρο που έγραψαν μαθητές της Γ΄ τάξης του Γυμνασίου Αγριάς  κατά του ρατσισμού, με παράλληλη παραπομπή στο επίσης υποτιτλισμένο βίντεο « Ο ρατσισμός που κρύβεις μέσα σου», που οι ίδιοι είχαν δημιουργήσει για την Ημέρα Κατά του Ρατσισμού, έπειτα από επίσκεψη στο Κέντρο Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων Αιτούντων Άσυλο στην  Παιδόπολη Αγριάς στις 12 Μαρτίου 2019.
 πηγή: https://blogs.sch.gr/gymagria/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου