Σελίδες

Παρασκευή 4 Μαρτίου 2016

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΒΟΛΟΥ - ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ


ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ
ΔΗΜΟΥ ΒΟΛΟΥ
Αραχώβης 1 με Μπότσαρη, Κοινωνικό Κέντρο Αγ. Αναργύρων (1ος όρ.)

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Βόλου, με τη συνεργασία της Αντιδημαρχίας Παιδείας και Πολιτισμού Δήμου Βόλου, την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Μαγνησίας, στο πλαίσιο του εορτασμού της «Παγκόσμιας Ημέρας παιδικού βιβλίου» (2 Απριλίου), θα διοργανώσει το «1ο Φεστιβάλ παιδικού και εφηβικού βιβλίου» (μιλάμε, γράφουμε, παίζουμε, εκφραζόμαστε δημιουργικά), στην πόλη του Βόλου στις 8, 9 και 10 Απριλίου 2016, με τη συμμετοχή αξιόλογων συγγραφέων, εικονογράφων, ψυχολόγων και άλλων επιστημόνων.                                                                                               
Συνδιοργανωτές και συμμετέχοντες, θα...
είναι αρκετοί ακόμη τοπικοί φορείς, όπως και σχολεία του Δ. Βόλου, ενώ έχει τεθεί υπό την αιγίδα του «Ελληνικού Κύκλου Παιδικού Βιβλίου», έχοντας τη συνεργασία του ΚΕ.ΒΙ.ΜΑ.ΣΥ, του Τμήματος Λόγου και Πολιτισμού του Π.Θ., αλλά και της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών.                                                                                                                            Επιθυμούμε να αναδείξουμε πέρα από την αξία του καλού βιβλίου και την περιοχή μας.                                                                       
Οι συμμετέχοντες, άνω των 15 καλεσμένων εκτός της Μαγνησίας συγγραφέων και άλλων 20 τουλάχιστον τοπικών συναδέλφων τους, θα βρεθούν για πρώτη φορά όλοι μαζί, σε ένα φεστιβάλ, αφιερωμένο στο παιδικό και εφηβικό βιβλίο.
Δηλώσεις συμμετοχής

Σύμφωνα και με το πρόγραμμα που αποστέλλεται, παρακαλούνται οι εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, υπεύθυνοι - εκπρόσωποι συλλόγων γονέων και όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν ενεργά στα εργαστήρια του Φεστιβάλ να το δηλώσουν άμεσα μέχρι και τις 10 Μαρτίου με την Ένωσή μας, στέλνοντας email στα enwsigonewnvolou@gmail.com , http://enosigoneonvolou.blogspot.gr ή στον φιλόλογο, κύριο Διονύση Λεϊμονή επικοινωνώντας μαζί του τηλεφωνικά (6973-694826) είτε στέλνοντας mail: (leimont@gmail.com ), ώστε να εξασφαλιστεί, η καλή λειτουργία των εργαστηρίων. 
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, καθώς ο αριθμός των άμεσα συνεργαζόμενων μαθητών- εκπαιδευτικών με τον κάθε συγγραφέα, στο κάθε εργαστήρι, θα είναι συγκεκριμένος.               
Η απλή παρακολούθηση ωστόσο των εργαστηρίων, θα είναι ανοικτή για όλους όσοι 
το επιθυμούν, γι΄αυτό και γίνεται ευρύ κάλεσμα συμμετοχής.                                               Επίσης οι εκπαιδευτικοί που συντονίζουν μαθητικές λέσχες ανάγνωσης, παρακαλούνται να πάρουν μέρος στα εργαστήρια, προκειμένου και οι ίδιοι και οι μαθητές τους, να έχουν καλές εμπειρίες από την επικοινωνία τους με τους συμμετέχοντες στο Φεστιβάλ δημιουργούς (συγγραφείς, εικονογράφους, ηθοποιούς, ψυχολόγους).                                                          
Με την Ένωση ή με τον κύριο Λεϊμονή μπορούν οι εκπαιδευτικοί επίσης να επικοινωνούν για οποιαδήποτε απορία ή περαιτέρω διευκρίνιση, αναφορικά με την επιλογή του συγγραφέα, την κατανομή του προγράμματος κ.λ.π. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου