Σελίδες

Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014

Οδηγίες για τη Λειτουργία των 757 Σχολικών Βιβλιοθηκών ΕΠΕΑΕΚ κατά το σχολικό έτος 2014-2015

Η βιβλιοθήκη του Γυμνάσιου Αγριάς είναι 1 από τις 757 Σχολικές Βιβλιοθήκες ΕΠΕΑΕΚ
Προκειμένου να αξιοποιηθούν κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο οι 757 Σχολικές Βιβλιοθήκες Επιχειρησιακού Προγράμματος Εκπαίδευσης και Αρχικής Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΕΠΕΑΕΚ) της χώρας, οι οποίες διαθέτουν ένα ικανό αριθμό τίτλων και αξιόλογο εξοπλισμό, προς όφελος των μαθητών και εκπαιδευτικών, το υπουργείο Παιδείας, με εγκύκλιο, καλεί :
α) τους Προϊστάμενους των Διευθύνσεων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, εφόσον υπάρχουν εκπαιδευτικοί στη διάθεση του ΠΥΣΔΕ, να τους διαθέσουν στις Σχολικές Βιβλιοθήκες ΕΠΕΑΕΚ της οικείας Διεύθυνσης και
β) τους Διευθυντές των σχολικών μονάδων που διαθέτουν μία από τις 757 Σχολικές Βιβλιοθήκες ΕΠΕΑΕΚ, να φροντίσουν ώστε να λειτουργούν από δύο (2) έως έξι (6) ώρες την εβδομάδα (κατανεμημένες, όσο είναι εφικτό, σε διαφορετικές ημέρες της εβδομάδας, με σκοπό την εύρυθμη λειτουργία της Βιβλιοθήκης), με το να προτείνουν στο σύλλογο διδασκόντων έναν (1) ή δύο (2) κατάλληλους μόνιμους εκπαιδευτικούς του Σχολείου για συμπλήρωση ωραρίου και κατά προτεραιότητα τον εκπαιδευτικό ο οποίος υπηρέτησε ως υπεύθυνος σε Σχολική Βιβλιοθήκη ΕΠΕΑΕΚ και υπηρετεί στο σχολείο τους.
Το υπουργείο Παιδείας σημειώνει στην εγκύκλιο πως:
Α. Σε κάθε περίπτωση, προτεραιότητα έχει η συμπλήρωση του διδακτικού ωραρίου των εκπαιδευτικών με μαθήματα πρώτης και δεύτερης ανάθεσης της ειδικότητάς τους.
Β. Σε περίπτωση που δεν είναι δυνατόν να εξευρεθεί εκπαιδευτικός σύμφωνα με τα παραπάνω, η Σχολική Βιβλιοθήκη ΕΠΕΑΕΚ θα πρέπει να λειτουργεί, με ευθύνη του Διευθυντή ή του Υποδιευθυντή της σχολικής μονάδας, τουλάχιστον δύο (2) ώρες την εβδομάδα.
Γ. Όλα τα παραπάνω αφορούν αποκλειστικά τις 757 Σχολικές Βιβλιοθήκες ΕΠΕΑΕΚ που έχουν ιδρυθεί σε Γυμνάσια, ΓΕ.Λ. και ΕΠΑ.Λ. και όχι οποιαδήποτε οργανωμένη βιβλιοθήκη που ενδεχομένως υπάρχει σε κάποια σχολική μονάδα.
πηγή: esos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου